Latest Instagrams

Smile is the prettiest thing you can wear

5. ožujka 2016.


Ne postoji čovjek koji nema neki "nedostatak" ili kompleks. Za mene su to bili moji zubi, iako mnogima simpatični, meni su predstavljali vlastiti nedostatak. Prirodno imam diastemu iliti razmak među zubima. Da stvar bude još gora, svi zubi su mi smiješno mali a čeljust prevelika. Prijavila sam se na natječaj "Vraćamo osmijeh na lice" u organizaciji Dental Centar Čes. Kada sam saznala da ću imati priliku sudjelovati u makeoveru zubi bila sam toliko sretna i uzbuđena.

Znala sam da se ne trebam ničega bojati jer je njihov moto da uvijek teže najboljem, neprestano ulažu u nove tehnologije i znanja. Jamče da će i najzahtjevniji zahvati biti uspješno odrađeni jer, kao i svaki privatni stomatolog, zapošljavaju samo visokostručno i motivirano osoblje koje se kontinuirano usavršava u Hrvatskoj i inozemstvu.

Dental Centar Čes već nekoliko godina uspješno surađuje s vodećim svjetskim tvrtkama Ivoclar Vivadent, Heraeus, 3M Espe, GC, Astra Tech Dental, Straumann, Bredent,  što im je omogućilo visoko jamstvo kvalitete. Također, laboratorij s kojim surađuju njeguje tradiciju dugu dva desetljeća u radu na tehnički i estetski najzahtjevnijim zahvatima. Laboratorij je opremljen modernom  tehnologijom za proizvodnju protetski i estetski najzahtjevnijih konstrukcija od titana i cirkona u najkraćem roku.
Prvi susret prošao je u dogovorima, planiranju, kozultacijama i pregledu cjelokupnih zubi koji su zdravi zbog čega sam bila idealan kandidat za zubne ljuskice (teeth veneers).  Zubne ljuskice napravljene su od čistog keramičkog materijala koji je vrlo čvrst i lijep. Dr. Josip Čes uzeo je otisak moje čeljusti te je izrađen 3D otisak zubi. Trajne dentalne ljuskice se zatim izrađuju u laboratoriju te nakon nekoliko dana cementiraju na zube, u mojem slučaju ukupno 20 ljuskica koje sam prvo isprobala i odlučila da li mi se sviđaju ili ne. Htjela sam da mi se diastema u potpunosti zatvori.


Već pri drugom dolasku bila sam spremna za ljepljenje ljuskica bez preparacije pri kojem se zub uopće ne brusi nego se ljuskice fiksno i čvrsto lijepe sa vanjske strane zuba. Zubnim ljuskicama može se  promijeniti boja zuba i korigirati oblik. Ukoliko imate problema sa oštećenom ili obojanom caklinom (zbog upotrebe antibiotika, pušenja, odnosno loših navika), problema s potrošenim ili oštećenim zubima ili, pak, nekih ortodonstkih anomalija poput povećanog razmaka ili manjih rotacija zuba, keramičke su ljuskice  odlično rješenje za vas. 


Cijeli proces trajao je oko dva sata. Kada su mi ljuskice bile fiksirane, nisam mogla doći k sebi od zadovoljstva. Konačno se mogu osmjehnuti bez zadrške. Svi smo bili oduševljeni pozitivnom promjenom koja mi je osim samopoudanja vratila i ono najvažnije - osmijeh od uha do uha. Veliko hvala cijelom timu Dental Centar Čes.

Više informacija o Dental Centar Čes potražite na njihovoj web i facebook stranici.

With love,
V. :*

Thank you for visiting!

Latest Pins

© Blue Turpentine. Design by FCD.